Achtkarspelen doet mee!!

PERSBERICHT

GroenLinks doet mee aan Gemeenteraadsverkiezingen Achtkarspelen. Voor het eerst in het bestaan van de partij doet GroenLinks in Achtkarspelen mee aan de gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart volgend jaar. 

Afgelopen week werd in de ledenvergadering niet alleen het verkiezingsprogramma voor de komende raadsperiode vastgesteld maar ook een complete kandidatenlijst gepresenteerd. Lijsttrekker wordt de 24 jarige Tjitske Veenstra uit Buitenpost. Zij wordt het gezicht van de partij in deze gemeente en zal het programma uitvoeren, waarbij het motto voor de periode 2018-2022 is: Sociaal, Groen en Duurzaam, Open.

Op nummer twee staat Anne-Mieke van Helden, 25 jaar en eveneens afkomstig uit Buitenpost. GroenLinks rekent op minimaal twee raadszetels en voelt zich daarin gesterkt door het goede resultaat in Leeuwarden bij de herindelings-verkiezingen van 22 november, waar de partij nu tweede is. “Als Anne-Mieke en ik in de raad komen vormen we een goed koppel om het programma uit te voeren en gezamenlijk te staan voor de visie van GroenLinks in Achtkarspelen”, aldus lijstaanvoerder Tjitske Veenstra. Op de derde plaats op de kandidatenlijst staat Rick Weggen die met zijn 63 jaar de nodige levenservaring mee brengt en de nummer één en twee van de lijst vooral inhoudelijk wil ondersteunen. “Mochten we drie zetels halen dan doe ik dat binnen de fractie, en anders neem ik plaats in de steunfractie om zo op de achtergrond het raadswerk van Tjitske en Anne Mieke te ondersteunen” aldus Rick. GroenLinks Achtkarspelen is erg tevreden met de twee jonge kandidaten voor de raad. Zij kunnen de spreekbuis zijn voor veel jongen mensen in onze gemeente en bij hen meer belangstelling wekken voor de gemeentelijke politiek. Ook de anderen op de lijst, Marleen Miedema, Eisse Medema, Jacomijn Steen en Hans van
den Broek zullen ondersteunen en adviseren om het werk van de raadsfractie tot een succes te maken. Eén ding hebben alle kandidaten gemeen, ze hebben een groot GroenLinks hart en dragen dat graag uit, Sociaal, Groen en Duurzaam, Open.