Uit de startblokken

GroenLinks doet haar eerste stappen in de politiek van Achtkarspelen!

We zijn begonnen! Na de intensieve campagne en het vieren van de mooie uitslag, konden we allemaal wel een beetje slaap gebruiken. Veel tijd en zin om uit te rusten hadden we echter niet: Iedereen stond te trappelen om van start te gaan. Deze week heeft GroenLinks dan ook haar eerste, echte stappen in de politiek van Achtkarspelen gezet.

Op woensdag 4 april waren we aanwezig bij een zeer groene bijeenkomst van Plaatselijk Belang Buitenpost. Er was aandacht voor biodiversiteit en dit juichen wij natuurlijk van harte toe! Het was een mooie avond, met interessante sprekers. Voor ons GroenLinks’ers was het extra bijzonder om naar Greetje Cnossen te luisteren. Zij was namelijk de eerste ontvanger van het Groene Lintje in Achtkarspelen; een onderscheiding van GroenLinks voor mensen die zich bijzonder inzetten voor duurzaamheid. Lees hier meer over deze uitreiking: https://kollumercourant.nl/2018/02/22/greetje-cnossen-ontvangt-groen-lintje-van-groenlinks/

Op donderdag begon vervolgens het politieke werk. ’s Middags voerden we een verkennend gesprek met de informateur, die de taak heeft een college te vormen. Wij wensen alle betrokkenen succes met de onderhandelingen en in het bijzonder de drie partijen die hun overleg nu gaan verdiepen. Als GroenLinks zullen wij constructief meedenken waar dat maar mogelijk is.

Tenslotte vergaderde de steunfractie donderdagavond voor het eerst op het gemeentehuis. Het is mooi om in een gebouw met veel historie, zelf geschiedenis te kunnen gaan schrijven. De steunfractie zal Tjitske de komende jaren zoveel mogelijk helpen en met haar meedenken. Zo kan zij optimaal het GroenLinkse geluid laten klinken!